Sparbanken västertorg uppsala

Anledningen är att kunderna i allt större utsträckning väljer att utföra sina ärenden via mobil- och internetbank. Samtidigt efterfrågas mer komplexa tjänster och personliga möten. Allla är naturligtvis intresserade av att


Read more

Ifs arr

Given an unsorted array of numbers, write a function that returns true if array consists of consecutive numbers. @return bool function in_array_r(needle, haystack, strict false) if(in_array(array haystack, strict) foreach(haystack as item)


Read more

Asbjörn ragnar lundgren

Lanham, Maryland : Scarecrow Press. Then Harald conquered all of his grandfather. These candidates for the "historical Ragnar" include: So far, attempts to firmly link the legendary Ragnar with one or


Read more

Alternativa bokmässan i göteborg


alternativa bokmässan i göteborg

handlar om att rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet. Den alternativa bokmässan uppstod delvis på grund av Nya Tiders närvaro på den traditionella bokmässan som kommer att hållas nu i helgen. Precis som på den traditionella mässan kommer det även att finnas böcker till låga priser och det finnas också möjlighet att köpa tomatplantor och andra produkter från varuhuset ETC. På mässan skulle bland annat Lars Vilks och Katerina Janouch delta. Swisha en peng till:, evenemanget, som går under namnet Bokmassan, kommer att pågå den 29 och 30 september i Göteborg. Förhoppningen är att även andra förlag och organisationer ska arrangera seminarium och andra aktiviteter på scenerna. Mässan står inför ett gäng vägval och situationen kring en viss tidnings medverkan har inte hanterats särskilt bra. Att man inte varit välkomna på den stora bokmässan är pinsamt. Bokmässan kanske i sig ser sig lik ut på många sätt, men allting har förändrats runtomkring, säger Elisabeth Hjort. Vi ser bokmässan som en aktör med ett publicistiskt ansvar.

Har inte de en plats på en bokmässa? Förhoppningen är att scener runtomkring uppstår även fortsättningsvis, oavsett hur Bokmässan ställer sig till högerextrema inslag. Att det hela tiden blir en yttrandefrihetsfråga är för att de valt att tolka det så, och vila sig på vissa lagtexter,  säger Linn Hansén. Både 20eltog Nya Tider på bokmässan men i år uppger ledningen för bokmässan att Nya Tider inte längre är välkomna. Hur påverkar det den berömda Sverigebilden? Bokmässans självklara ställning som litterär mötesplats i staden och Sverige håller kanske på att rubbas, menar medarrangörerna på Glänta. Att förlagen kanske vågar skicka sina författare till andra stadsdelar för att möta en annan publik än de som tar sig in på Svenska mässan, till exempel. Weitere Informationen zu unseren Cookies und dazu, wie du die Kontrolle darüber behältst, findest du hier: Cookie-Richtlinie.

Bokmässan har haft en särställning, och det har varit en viktig plats för oss, säger Göran Dahlberg, som är redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Glänta. Det innebär bråda dagar för Sofia Gräsberg, verksamhetsledare på Litteraturhuset i Göteborg, som arbetar med ett alternativ till bokmässan. Men vi satsar på de fria förlagen och hoppas få en kö utanför tältet när författarna börjar tala. Men det är genant, säger Katerina Janouch. Några av de klara gästerna är Maria Sveland, Mattias Gardell och Stina Oscarson. Men vi hoppas att de ska välkomna de nya initiativen för vi bidrar med olika saker och tillsammans stärker vi Göteborg som litteraturstad. För mig är det väldigt positivt, man har gått ihop och gör en väldigt tydlig markering.


Sitemap